Managed hosting door True

Informix lanceert Visionary front-end

 

Informix brengt zijn data-visualisatiehulpmiddel, genaamd Visionary, op de markt. Dit maakte het bedrijf afgelopen week bekend op zijn Partner Forum-bijeenkomst in Las Vegas. Het hulpmiddel werd in juli vorig jaar voor het eerst genoemd.

Michael Stonebraker, technologie-directeur bij Informix, omschrijft Visionary als "een visueel systeem voor databanken dat geen programmeerwerk vereist voor het produceren van front-end navigeerapplicaties". Die gegenereerde programma's werken dan met de eigen Informix Dynamic Server in combinatie met de object-relationele toevoeging Universal Data Option.
Het visuele hulpmiddel is afkomstig van de Illustra, het bedrijf gericht op multimediadatabanken dat Informix in 1996 kocht voor 387 miljoen dollar. De aankoop van die object-databankleverancier had tot op heden nog niet bijster veel opgeleverd. Visionary viel toen onder het Object Knowledge-project dat een visualisatie-browser met de naam Miro en een hulpmiddelenpakket omvatte.
Verder lanceert Informix dit jaar nog een nieuwe data-engine genaamd Centaur die ook de functionaliteit van een applicatieserver heeft.  JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1421609). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×