Managed hosting door True

Wetenschap bundelt data-opslag

 

De NWO en de Knaw zetten samen een data-instituut op voor de wetenschappelijke wereld in Nederland. Het Dans (Data Archiving and Networked Services) moet de landelijke datavoorzieningen van beide instanties vervangen en overstijgen.

De NWO (Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en de Knaw (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) beheren nu elk een eigen data-infrastructuur. Het gezamenlijke Dans omvat de activiteiten van het NWO-onderdeel Wetenschappelijk Statistisch Agentschap en het Knaw-onderdeel Nederlands Instituut voor Wetenschappelijke Informatiediensten.
Het doel is een betere samenwerking tussen leveranciers van databestanden en afnemers (wetenschappers). Dit zijn de maatschappij-, gedrags- en geesteswetenschappen. Dans is ook verantwoordelijk voor de ontsluiting en archivering van informatie.
De twee organisaties tekenen dinsdag de intentieverklaring, bijgestaan door minister Maria van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). Vervolgens formuleert een taakgroep het bedrijfsplan, met eind deze maand een bijeenkomst voor gebruikers en dataleveranciers om hun eisen en wensen te uiten. Dans moet vanaf 1 januari 2005 operationeel zijn.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1357133). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×