Managed hosting door True

Oracle 10g -databank vestigt record

Ruim twee weken na de officiële lancering van zijn 10g-database vestigt Oracle een nieuw wereldrecord in de vier-processor TPC-C enkel-systeem benchmark.

De TPC-C is een online transactiedoorvoer-benchmark, die is ontwikkeld door de Transaction Processiong Performance Council (TPC). De benchmark is een standaard voor het berekenen van prestatie en prijs/prestatie, gemeten naar transactie per minuut en de kosten van de hoeveelheid transacties per minuut.

Nieuwe standaarden

Bij de test werd gebruik gemaakt van HP Integrity rx5670 64-bit servers, met vier Intel Itanium 2-processoren met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Op de zes Mb L3 cache draaide Red Hat Enterprise Linux AS 3.0 en de Oracle Database 10g. Het systeem behaalde 136.110,98 transacties per minuut, bij een prijs/prestatieratio van 4,09 dollar. Daarmee is dit het snelste enkelvoudige TPC-C-systeem op Linux, met de beste prijs/prestatieverhouding voor een 64-bit-server met vier processoren.
"De uitkomst liet een betere prijs/prestatieverhouding zien dan de meeste vierweg- en zelfs sommige achtwegservers", zegt Martin Fink, vice president van Linux, HP Enterprise Servers and Storage. "HP werkt samen met Oracle aan nieuwe standaarden, waardoor klanten in staat worden gesteld hun zakelijke processen te herdefiniëren, bronnen te optimaliseren en hun prestaties te verbeteren."
HP gaat de Oracle Database 10g gebruiken voor zijn Adaptive Enterprise-portfolio.< BR CLEAR=LEFT>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.