Managed hosting door True

Open Text doet bod op concurrent PC Docs

 

De Canadese ontwikkelaar van document- en kennisbeheer, Open Text heeft een openbaar bod tot overname uitgebracht op PC Docs, de derde belangrijkste leverancier van documentbeheersystemen in de Verenigde Staten.

Open Text benadrukt in zijn software sterk de functionaliteit om in groepen samen te werken en informatie uit te wisselen en te verrijken. Het benadert daarmee meer het kennisbeheer dan PC Docs dat meer klassieke documentbeheeroplossingen ontwikkelt.
Aandeelhouders van PC Docs krijgen één aandeel Open Text in ruil voor vier aandelen PC Docs. Open Text wil voor volgende week dinsdag antwoord op dit voorstel van het bestuur van PC Docs.

Consolidatie

Volgens Gartner Group is het overnamebod in overeenstemming met wat de marktanalist al een tijdlang verkondigt. "De markt van documentbeheersystemen is aan consolidatie toe, en dit is één van de eerste grote overnames", zegt Jamie Popkin van Gartner. Eerder dit jaar kocht PC Docs zelf al de Fulcrum full text retrieval engine op.
De overname van PC Docs zou op meer dan één vlak bijzonder zijn. "Het bedrijf heeft een enorme gebruikers waar Open Text zijn producten aan kwijt kan", zegt Popkin. PC Docs beschikt wereldwijd over één miljoen Integrated Document Management (IDM) klanten.
Het bedrijf beschikt ook over een groot dealerkanaal voor aanvullende producten. Het is de belangrijkste leverancier van de Amerikaanse juridische sector en van overheidsinstellingen in de VS. Met de overname zouden vooral PC Docs klanten gebaat zijn omdat die toegang krijgen tot software die meer op kennisbeheer is gericht.
Toch zou de overname niet helemaal rozengeur en maneschijn zijn. "Een groot struikelblok voor de succesvolle integratie van beide bedrijven is de productsynchronisatie", aldus Popkin. "We denken dat Open Text de PC Docs-producten nog een achttiental maanden zal blijven ondersteunen. Daarna is het best mogelijk dat het hele PC Docs gamma wordt omgevormd om te voldoen aan de web-gebaseerde samenwerkingsvisie van Open Text."  EV
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1282378). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×