Managed hosting door True

Wat kapt er dit keer met functioneren?

Computable Panel over Windows Vista SP1

Dit artikel delen:

De meeste panelleden van het Computable Panel zitten niet te wachten op het eerste Service Pack van Vista. Ze blijven liever XP of Linux gebruiken.

Marteniek Bierman (41), Deventer, Projectmanager, Topicus

Ik pieker er niet over om Vista te gaan gebruiken. Te duur, vraagt te veel geheugen, slecht backwards compatible en niet veilig, kortom een veel te groot risico. Van SP1 verwacht ik geen verbeteringen op deze punten. Blijvende afhankelijkheid van Microsoft wordt langzamerhand een probleem.

Gosse E. Adsera de Boer Joling

Marketize! (mijn bedrijf) maakt sinds 2003 enkel gebruik van Debian Linux met oa. OpenOffice en dit naar alle tevredenheid. Aan ons is Vista met of zonder SP1 dus niet besteed!
Wel denk ik dat Vista juist mogelijkheden biedt voor Linux: Dell en recent HP gaan PC's standaard uitrusten met Linux aanbieden. Veel bedrijven waren afwachtend met het installeren van Vista en zijn door het lange uitblijven van SP1, zich aan het oriënteren op alternatieven. En terecht.
Als SP3 voor XP nog langer uitblijft, zal dit proces mijns inziens worden versterkt!

Lars Heeg (36), Amsterdam, Sales Director Partners & Channels, Orange Business Services

Ik gebruik op dit moment Vista al en het werkt prima, Het enige probleem is dat ik presentaties en documenten bijna altijd in een ouder versie van ppt of word moet opslaan omdat weinig bedrijven met Office 2007 werken. Wat betreft de SP1 pas wanneer ik deze als een officiële patch krijg toegestuurd van Microsoft zal ik hem installeren.

Michel van der Kleij (45), Delfgauw, Senior Unix/Linux Consultant, Tukcedo Services

Hahaha nee hoor, ik stap niet over nu. Windows ga ik nog niet gebruiken al kreeg ik 1000 Euro kado! Wat ze ook aan Windows aanbieden, het heeft een bizar slechte prijs/kwaliteitsverhouding, zeker in verhouding tot de concurrentie zoals Linux. Ik verwacht derhalve dat het duurder wordt, meer nutteloze features biedt en weer meer bugs introduceert en nog steeds open standaarden aan de laars lapt. Ik wacht veel liever op Ubuntu 8, Fedora 9 etc.

Dick Kroon (52), Utrecht, Program Manager ICT Training, Kroon & Beers ICT

De machtige marketing machine van Microsoft zegt veel, maar zien is geloven. Nu na anderhalf jaar, roep ik voluit: Ja, ik/wij blijven Vista gebruiken. Ja, Windows Vista draait op onze PC's (64 bit) en dat met volle tevredenheid, eigenlijk al sinds de RC1 versie. Een bescheiden aantal (toch al gedateerde) MS-DOS 16-bit applicaties heeft nu echt het loodje gelegd en dat is maar goed ook! Duidelijk is nu te maken dat het de hoogste tijd is om zulke applicaties te herschrijven naar liefst 64 bit. MS-DOS is nu echt voorbij. De snelle uitbrenging van SP1 geeft de belangrijkheid van Vista (en ook Windows Server 2008) voor Microsoft aan. SP1 zelf is echt een verademing voor de Vista Ultimate systemen. Net iets sneller, geen fouten, dus eigenlijk OK!
Met meer positieve berichten uit de markt verwacht ik nu echt een golf van vervangingen van XP van Vista. We zijn, na een slappe start van de 21ste eeuw, weer toe aan nieuwe hardware en software!
Ik ga er voor.

Ralph Moonen (40), Utrecht, Moonen Media & Management

Ik heb nu noodgedwongen Vista moeten gebruiken omdat het pre-installed kwam met de nieuwe laptop. SP1 kan Vista niet repareren. Vista is gewoonweg een slecht besturingssysteem vanuit de optiek van gebruiksgemak en overzichtelijkheid. Daar helpt geen servicepack aan. Ik zal dan ook zeker Vista blijven vermijden.
(gemailed van mijn Apple :-)

Steven van ’t Veld, Rotterdam, Principal Informatiearchitect, AIM

Ik vrees dat we weinig keus hebben, want Microsoft trekt straks de stekker uit andere producten en dan is er niets anders. Bij Vista heb ik trouwens mijn oude uitgangspunt moeten verlaten toen ik een nieuwe laptop nodig had. Dat is me niet goed bevallen. Er zullen meer mensen zijn die, op basis van eerdere ervaringen, op SP1 wachten om naar Vista over te gaan. Als gebruiker had ik het risico van een instabiel systeem niet moeten nemen, want Vista doet in mijn geval hetzelfde net op een iets andere manier. En XP voldeed uitstekend.

Robert van Weverwijk (26), Utrecht, manager ict, Sellfrom

Ik gebruik al geruime tijd Windows Vista. Het bood leuke uitdagingen om alles weer werkend te krijgen. En nu tijd voor SP1 en zoals bij elk SP van Microsoft: Wat kapt er dit keer met functioneren?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Twee conclusies:
1. de helft is slim genoeg af te zien van MS
2. De andere helft laat zich nog steeds inpakken door de marketing van MS

Vreemd genoeg ;-) is er een samenhang tussen technische vaardigheden en de keuze voor Linux te bespeuren en een samenhang tussen "verkoperschap" en MS-Windows.

Als meest positief, de enige vrouw in dit gezelschap spreekt duidelijke taal over de MS-prestaties en kosten.

PS ik blijf bij XP en bij Linux

maar het leuke hiervan is, is dat de mensen die op dit moment tegen vista zijn ten tijde van uitkomen van xp exact het zelfde riepen over xp. wacht maar een jaar of 2 en dan kijken of ze nog steeds xp gebruiken :)

Over een jaar of twee hebben ze dan OSX of Linux ... of nog steeds XP,
omdat met de grote installed base MS de ondersteuning niet kan afbreken! Misschien stappen ze wel over naar REACTOS dat dan net "klaar" is.

XP t.o.v. Win98/ME/2000 was een goede stap voorwaarts die ieder weldenkend mens pas 2 jaar na de introduktie heeft genomen, zo bij SP2. Vista, dat nog meer resources vraagt, is een stap terug in een wereld waar we zuiniger met die resources moeten omspringen.

Wat die laatste jongeman ( Robert van Weverwijk) uitkraamt voor onzin begrijp ik ook niet. Deze jongeman is met zijn bedrijfje regelmatig betrapt op het hacken van diverse sites.

Geen zaken dus mee doen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.