Managed hosting door True

Windows XP Reloaded

Microsoft werkt aan nieuwe functionaliteit vóór Longhorn

Microsoft bevestigde vorige week berichten dat het een tussentijdse opwaardering voor zijn besturingssysteem Windows ontwikkelt. De producent noemt het echter geen tussenversie.

Hoofd-productmanager Greg Sullivan, verantwoordelijk voor de Windows-client, zei vorige week: "Een interim-versie van Windows vóór Longhorn is één van de opties die we overwegen". Andere opties zijn volgens hem een versie die buiten de reguliere ontwikkelcyclus van Windows valt, of Service Packs of losse opwaarderingen. Daarmee zou Microsoft zich formeel wel aan zijn eerder gestelde planning (roadmap) houden. Sullivan ontkent dan ook dat dit uitstel betekent voor Longhorn.
Begin oktober 2002 doken er al berichten op dat Microsoft een tussenversie van Windows XP zou overwegen. Een maand later ontkende de producent die speculatie: de volgende Windows-versie zou het ambitieuze Longhorn zijn. Het bedrijf heeft echter reeds eerder een tussenversie uitgebracht: de Second Edition van Windows 98 - volgens critici al een tussenversie ten opzichte van voorganger 95.
Nu komt Microsoft dus met de bekentenis dat het wel degelijk een 'Shorthorn' overweegt. Dit hebben topmanagers van de Amerikaanse softwarereus vorige week bevestigd. Deze tussenversie komt na het langverwachte Service Pack 2 voor Windows XP, dat deze zomer uitkomt en vooral verbeteringen bevat op het gebied van beveiliging.
Longhorn staat volgens schattingen gepland op eind 2005 of begin 2006. Sommige analisten houden het zelfs op 2007. De leverancier van het marktdominante besturingssysteem heeft nog geen officiële datum gesteld. Maar hij stelt nu dat de gebruikers niet zo lang zouden moeten wachten op verbeteringen. Bovendien maakt Microsoft hiermee voor zichzelf de ondersteuning en beveiliging van Windows een stuk makkelijker.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.